No menu items have been found.MITEN OHJELMISTOYRITYS HYÖDYNTÄÄ VERKKOKURSSEJA KOULUTUKSESSA?


MITEN OHJELMISTOYRITYS HYÖDYNTÄÄ VERKKOKURSSEJA KOULUTUKSESSA?


Raisoft Ltd. on suomalainen ohjelmistoyritys. Se on kehittänyt sote-alalle suunnatun ohjelmiston jota käytetään laajasti Suomen kunnissa ja kaupungeissa. Ohjelmistolla on asiakkaita myös kansainvälisesti.


Raisoft käyttää paljon resursseja asiakkaiden kouluttamiseen ja ajatus verkkokoulutuksista oli itänyt pitkän aikaa. Verkkokoulutuksen järjestämiseen liittyi useita ratkaistavia asioita. 


Verkkokoulutusympäristön rakentaminen


Verkkokoulutusympäristön rakentaminen oli ensimmäinen pohdittava asia. Ohjelmistoyrityksenä Raisoft pystyisi rakentamaan sellaisen halutessaan itsekin. Toinen vaihtoehto on etsiä ja vertailla valmiita verkkokoulutusalustoja tai ohjelmistoyrityksiä jotka niitä rakentavat.


”Helppo ja nopea käyttöönotto, kieliversioiden nopeat lokalisoinnit, räätälöintimahdollisuudet sekä verkkokoulutusalustan toiminnallisuudet olivat suurimmat syyt miksi päädyimme Verkkokurssikoneeseen. Myös opiskelijan käyttöliittymän selkeys ja helppokäyttöisyys olivat tärkeitä kriteereitä.” 

-Juha Airue,  Raisoft Ltd.-


Verkkokurssien tuottaminen


Raisoftille oli alusta asti selvää, että videomuotoiset verkkokurssit toimivat parhaiten heidän tapauksessaan. Teoriamuotoiset sisällöt on toteutettu ns. ”puhuva pää”-videoiden ja ohjelmistojen käyttökoulutus ruuduntallennus-videoiden avulla.


Lue myös: Miten Wordpressillä rakennetaan verkkokurssisivusto


Raisoft tuottaa videot itse ja käyttää niiden jakeluun Vimeo-videonjakelualustaa (vimeo.com). Vimeo on videoiden jakeluun tarkoitettu SaaS-palvelu. Sen avulla varmistetaan, että videot toimivat laadukkaasti eri verkkonopeuksilla ja eri laitteilla. Videot näkyvät vain kirjautuneille opiskelijoille. 
Verkkokurssien opiskelu


Opiskelijat saavat hankittua kursseja helposti suoraan kurssitarjonnasta. Opiskelijat saavat Raisoftin luoman koodin, jonka avulla he saavat kurssin helposti käyttöönsä. Opiskelija luo itselleen käyttäjätilin ensimmäistä kertaa kirjautuessaan järjestelmään. Käyttäjätunnuksena toimii oma sähköpostiosoite ja salasanan opiskelija luo itse. Näillä tiedoilla hän jatkossa kirjautuu sisään järjestelmään.


Lue myös: Näin myydään koulutuksia Suomesta Intiaan


Raisoftin verkkokoulutusalustaan ollaan paraikaa rakentamassa ns. SSO-toiminnallisuus. Jatkossa opiskelijat pääsevät automaattisesti verkkokursseille kirjautumalla Raisoftin toiminnanohjausjärjestelmään.


Kurssin suorittaminen


Raisoftille on tärkeää, että verkkokoulutuksen voi rakentaa sellaiseksi että se on käytävä tietyssä järjestyksessä. Jokainen video on katsottava alusta loppuun ennen kuin voi siirtyä eteenpäin kurssilla. 


Lue myös: Näin rakennetaan eläinkoulutuksesta verkkobisnes


Ja lisäksi kurssit sisältävät tehtäviä jotka on suoritettava hyväksytysti päästäkseen etenemään kurssilla. Valtaosan tehtävistä järjestelmä arvioi automaattisesti. Näin opettajan ei tarvitse käydä erikseen arvioimassa tehtäviä.


”Verkkokurssikoneen avulla pystymme rakentamaan verkkokoulutuskokonaisuuksia joita opiskelijat suorittavat täysin itsenäisesti ja saavat kurssin suoritettuaan kurssitodistuksen suoraan järjestelmästä. Meidän ei tarvitse itse tehdä arviointeja, lähettää koulutusmateriaaleja tai luoda käyttäjätunnuksia. Tämä kaikki tapahtuu automatisoidusti ja tämä tehostaa todella paljon koulutusprosessiamme.”

-Juha Airua, Raisoft Ltd.-


Ilpo Tuononen

Toimitusjohtaja ja perustaja Verkkokurssitehdas Oy

MAKSUTON OPAS JA VERKKOKURSSI

Kyllä, tahdon saada maksuttoman oppaan ja aloittaa heti verkkokurssin:

Saat heti oppaan sähköpostiisi sekä jatkossa ensimmäisenä tiedon uusista julkaisuista ja tiedotteista. Osoitteesi on meillä turvassa. Emme spämmää ja voit poistua sähköpostilistalta helposti milloin vain.

MITÄ KONEELLA VOI TEHDÄ?

Verkkokurssikone on helposti käyttöönotettava ja räätälöitävä SaaS-palvelu. 

Siitä löytyvät kaikki koulutusten myynnissä tarvittavat toiminnot ja siihen on helppo rakentaa monipuolisia lisätoimintoja.


  • check
    Verkkosivusto ja maailman suurin lisäosien valikoima
  • Maailman käytetyin verkkokauppa-alusta
  • Sähköinen oppimisympäristö
  • Valmiit liitännät moniin järjestelmiin kuten sähköinen markkinointi, markkinointiautomaatio tai webinaarityökalut

www.bioacademy.fi

Koulutusten myynti kansainvälisille markkinoille ei yksinkertaisesti onnistu ilman toimivaa ja laadukasta digitaalista ympäristöä. Meille rakennettiin tarpeitamme vastaava kokonaisuus joka sisältää verkkosivut, verkkokaupan, sähköisen oppimisympäristön, digimarkkinoinnin järjestelmät sekä markkinointimateriaalia. Lisäksi Verkkokurssitehdas auttoi rahoituksen hakemisessa. Suosittelen Verkkokurssitehdasta muille koulutusten myyjille.


Liisa Toivonen

Toimitusjohtaja, Bioacademy Finland Oy

www.koiruuksienklubi.fi

Muutama vuosi sitten siirryimme tekemään yhteistyötä Verkkokurssitehtaan kanssa. Alustaksi tuli Wordpress ja verkkokaupaksi Woocommerce. Tähän yhdistelmään luottavat myös monet tosi isot toimijat, mikä puolsi valintaamme. Myös tietoturva painoi vaa’assa. Olemme olleet todella tyytyväisiä Verkkokurssitehtaan palveluihin ja voimme suositella heitä lämpimästi.


Heidi ja Helmi Pesonen

Omistajat, Koiruuksien klubi Oy

www.oppimaa.fi

Autan verkkokoulutuksella päiväkoteja ja kouluja vahvistamaan lasten, perheiden ja työntekijöiden hyvinvointia sekä edistämään yhteisöllistä opiskeluhuoltoa. Verkkokurssitehdas räätälöi meille tarpeisiimme sopivan järjestelmän ja sen käyttö on osoittautunut erittäin helpoksi. Yhteistyö Verkkokurssitehtaan kanssa on sujunut hyvin alusta lähtien. Suosittelen heitä lämpimästi.


Helena Lehtimäki

Toimitusjohtaja, Oppimaa Oy

KEITÄ OLEMME?

Olemme kaksi vanhaa kaverusta, tunteneet toisemme liki 30 vuotta. Pohdiskelimme muutama vuosi sitten verkkokoulutusasioita. Ilpo oli kiinnostunut rakentamaan verkkokursseja muttei löytänyt siihen sopivaa verkkokoulutusalustaa.


Eelis on rakentanut verkkosivuja, verkkokauppoja ja sähköisiä oppimisympäristöjä yli 20 vuoden ajan joten päätimme lyödät hynttyyt yhteen ja rakentaa oman alustan. Näin sai alkunsa Verkkokurssikone.


Alustaa alkoivat kysellä tämän jälkeen muutkin kouluttajat käyttöönsä. Tällä polulla olemme edelleen ja nykyisin autamme muita rakentamaan koulutusbisnestä verkkoon.


Olen Eelis. Vastaan siitä, että koneesta löytyvät parhaat mahdolliset toiminnallisuudet ja että se puksuttaa tasaisen varmasti ilman käyttökatkoja.Olen Ilpo. Vastaan siitä, että asiakkaidemme projekteille on käytössä parhaat resurssit (rahoitus, teknologia ja tekijät)