No menu items have been found.MITEN OHJELMISTOYRITYS HYÖDYNTÄÄ VERKKOKURSSEJA KOULUTUKSESSA?


MITEN OHJELMISTOYRITYS HYÖDYNTÄÄ VERKKOKURSSEJA KOULUTUKSESSA?


Raisoft Ltd. on suomalainen ohjelmistoyritys. Se on kehittänyt sosiaali- ja terveysalalle suunnatun ohjelmiston, jota käytetään laajasti Suomen kunnissa ja kaupungeissa. Yrityksellä on asiakkaita myös ulkomailla.

Raisoft käyttää paljon resursseja asiakkaiden kouluttamiseen, ja ajatus verkkokoulutuksista oli itänyt yrityksessä jo pitkän aikaa. Kuitenkin verkkokoulutuksen käytännön järjestelyihin liittyi useita ratkaistavia asioita. 

 

Verkkokoulutusympäristön rakentaminen


Ensimmäinen pohdittava asia verkkokoulutusten tuotteistamisessa oli verkkokoulutusympäristön rakentaminen. Ohjelmistoyritys Raisoftissa tiedettiin, että yritys pystyisi halutessaan rakentamaan sellaisen itsekin. Toinen vaihtoehto oli etsiä valmiita verkkokoulutusalustoja ja/tai niitä rakentavia ohjelmistoyrityksiä.


”Helppo ja nopea käyttöönotto, kieliversioiden nopeat lokalisoinnit, räätälöintimahdollisuudet sekä verkkokoulutusalustan toiminnallisuudet olivat suurimmat syyt, miksi päädyimme Verkkokurssikoneeseen. Myös opiskelijan käyttöliittymän selkeys ja helppokäyttöisyys olivat tärkeitä kriteereitä.” 

- Juha Airue,  Raisoft Ltd. -


Verkkokurssien tuottaminen


Raisoftille oli alusta asti selvää, että videomuotoiset verkkokurssit toimisivat heidän tapaukseen parhaiten. Teoriaa sisältävät koulutukset on toteutettu ns. puhuva pää-videoilla. Ohjelmistojen käyttökoulutusvideot rakennettiin ruutukaappauksilla.

Raisoft tuottaa videot itse ja käyttää niiden jakeluun Vimeo-videonjakelualustaa (vimeo.com). Vimeo on videoiden jakeluun tarkoitettu SaaS-palvelu. Sen avulla varmistetaan, että videot toimivat laadukkaasti eri verkkonopeuksilla ja eri laitteilla. Videot näkyvät vain palveluun kirjautuneille opiskelijoille. 
Verkkokurssien valitseminen ja alustalle pääseminen


Opiskelijat saavat hankittua verkkokursseja helposti suoraan kurssitarjonnasta. Raisoftin edustaja luo opiskelijoille koodin, jonka avulla he saavat kurssin käyttöönsä.


Opiskelija luo itselleen käyttäjätilin kirjautuessaan järjestelmään ensimmäistä kertaa. Käyttäjätunnuksena toimii oma sähköpostiosoite, ja salasanan opiskelija luo itse. Näillä tiedoilla opiskelija pääsee jatkossa sisään järjestelmään.


Lue myös: Näin myydään koulutuksia Suomesta Intiaan


Raisoftin verkkokoulutusalustaan rakennetaan parhaillaan ns. SSO-toiminnallisuutta. Tämän avulla opiskelijat pääsevät jatkossa automaattisesti verkkokursseilleen kirjautumalla Raisoftin toiminnanohjausjärjestelmään.


Kurssin suorittaminen


Raisoftille on tärkeää, että verkkokoulutuksen voi rakentaa niin, että sen osat on käytävä läpi tietyssä järjestyksessä. Esimerkiksi jokainen video on katsottava alusta loppuun, ennen kuin pääsee kurssilla eteenpäin.


Lue myös: Näin rakennetaan eläinkoulutuksesta verkkobisnes


Kurssit sisältävät myös tehtäviä, jotka on suoritettava hyväksytysti päästäkseen etenemään kurssilla. Valtaosan tehtävistä järjestelmä arvioi automaattisesti, jolloin opettajan ei tarvitse käydä kurssilla erikseen arvioimassa niitä.


”Verkkokurssikoneen avulla pystymme rakentamaan verkkokoulutuskokonaisuuksia, joita opiskelijat suorittavat täysin itsenäisesti ja saavat kurssin suoritettuaan kurssitodistuksen suoraan järjestelmästä. Meidän ei tarvitse itse tehdä arviointeja, lähettää koulutusmateriaaleja tai luoda käyttäjätunnuksia. Tämä kaikki tapahtuu automatisoidusti, mikä tehostaa todella paljon koulutusprosessiamme.”

- Juha Airua, Raisoft Ltd. -


Ilpo Tuononen

Toimitusjohtaja ja perustaja Verkkokurssitehdas Oy

MAKSUTON OPAS JA VERKKOKURSSI

Kyllä kiitos - lähettäkää minulle sähköinen opas ja lisätietoja Verkkokurssitehtaan tarjoamista mahdollisuuksista verkkokurssibisneksen aloittamiseen tai kehittämiseen!

Saat heti oppaan sähköpostiisi sekä jatkossa ensimmäisenä tiedon uusista julkaisuistamme ja tiedotteistamme. Osoitteesi on meillä turvassa ja voit poistua sähköpostilistalta helposti milloin vain.

MITÄ KONEELLA VOI TEHDÄ?

Verkkokurssikone on helposti käyttöönotettava ja räätälöitävä SaaS-palvelu. 

Siitä löytyvät kaikki koulutusten myynnissä tarvittavat toiminnot ja siihen on helppo rakentaa monipuolisia lisätoimintoja.


  • Verkkosivusto ja maailman suurin lisäosien valikoima
  • Maailman käytetyin verkkokauppa-alusta
  • Sähköinen oppimisympäristö
  • Valmiit liitännät moniin järjestelmiin, kuten sähköinen markkinointi, markkinointiautomaatio tai webinaarityökalut

www.bioacademy.fi

Koulutusten myynti kansainvälisille markkinoille ei yksinkertaisesti onnistu ilman toimivaa ja laadukasta digitaalista ympäristöä. Meille rakennettiin tarpeitamme vastaava kokonaisuus ,joka sisältää verkkosivut, verkkokaupan, sähköisen oppimisympäristön, digimarkkinoinnin järjestelmät sekä markkinointimateriaalia. Lisäksi Verkkokurssitehdas auttoi rahoituksen hakemisessa. Suosittelen Verkkokurssitehdasta muille koulutusten myyjille.


Liisa Toivonen

Toimitusjohtaja, Bioacademy Finland Oy

www.koiruuksienklubi.fi

Muutama vuosi sitten siirryimme tekemään yhteistyötä Verkkokurssitehtaan kanssa. Alustaksi tuli Wordpress ja verkkokaupaksi Woocommerce. Tähän yhdistelmään luottavat myös monet tosi isot toimijat, mikä puolsi valintaamme. Myös tietoturva painoi vaa’assa. Olemme olleet todella tyytyväisiä Verkkokurssitehtaan palveluihin ja voimme suositella heitä lämpimästi.


Heidi ja Helmi Pesonen

Omistajat, Koiruuksien klubi Oy

www.oppimaa.fi

Autan verkkokoulutuksella päiväkoteja ja kouluja vahvistamaan lasten, perheiden ja työntekijöiden hyvinvointia sekä edistämään yhteisöllistä opiskeluhuoltoa. Verkkokurssitehdas räätälöi meille tarpeisiimme sopivan järjestelmän ja sen käyttö on osoittautunut erittäin helpoksi. Yhteistyö Verkkokurssitehtaan kanssa on sujunut hyvin alusta lähtien. Suosittelen heitä lämpimästi.


Helena Lehtimäki

Toimitusjohtaja, Oppimaa Oy

KEITÄ OLEMME?

Olemme kaksi kaverusta, jotka ovat tunteneet toisensa liki 30 vuotta.


Ilpo on koulutuksen, sähköisen liiketoiminnan sekä myynnin ja markkinoinnin asiantuntija. Joitakin vuosia sitten hän alkoi kiinnostua verkkokurssibisneksen kehittämisen mahdollisuuksista, mutta sopivaa koulutusalustaa ei tuntunut yrityksistä huolimatta löytyvän. Eelis taas on rakentanut verkkosivustoja, verkkokauppoja ja sähköisiä oppimisympäristöjä yli 20 vuoden ajan. 


Lopulta päätimme lyödät hynttyyt yhteen ja rakentaa toimivan ja erilaisiin tarpeisiin soveltuvan verkkokurssialustan. Näin sai alkunsa Verkkokurssitehdas.

Alustasta alkoivat kiinnostua pian myös muut kouluttajat, valmentajat ja eri alojen asiantuntijat. Nykyisin missionamme onkin auttaa asiantuntijoita rakentamaan koulutusbisnestä verkkoon sekä kehittämään sitä jatkuvasti.

Olen Eelis. Vastaan siitä, että koneesta löytyvät parhaat mahdolliset toiminnallisuudet ja että se puksuttaa tasaisen varmasti ilman käyttökatkoja.Olen Ilpo. Vastaan siitä, että asiakkaat saavat projekteilleen parhaat mahdolliset resurssit (rahoitus, teknologia ja tekijät)